Preemio ry:n strategia 2025-2027
Preemion toimintaa ohjaa yhdistyksen säännöt, perinneohjesääntö, talousohjesääntö sekä kolmen vuoden välein tehtävä kolmivuotisstrategia.
STRATEGIA
Yhdistyksen toimintaa ohjaa kolmen vuoden välein päivitettävä kolmivuotisstrategia. Strategian tarkoituksena on tarjota selkeät suuntaviivat yhdistyksen aktiivien toiminnalle, sekä Preemion kehittymiselle pitkällä aikajänteellä.
Jokaista strategian osa-aluetta mitataan jatkuvasti strategiakaudelle määritettävillä mittareilla. Toteutumista seurataan toteumataulukolla, joka strategiaan lisätään liitteenä. Mittarit on esitelty tarkemmin jokaisen strategian painopisteen yhteydessä.
MISSIO, VISIO JA ARVOT
Yhdistyksen missio on olla Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen kyltereiden yhteisö, joka valvoo jäsentensä etuja sekä edistää heidän hyvinvointiaan kaikilla opiskelijaelämän osa-alueilla.
Visio: Visiomme on luoda elinvoimainen ja yhteisöllinen ympäristö, jossa jäsenet kokevat itsensä arvostetuiksi ja haluavat olla mukana toiminnassa. Tavoitteemme on olla joustava opiskelijayhdistys, joka yhdistää vastuullisen talouden kasvun, kestävän tapahtumakulttuurin ja yhteistyön kautta erilaisia sidosryhmiä tarjoten näin merkittäviä mahdollisuuksia ja elämyksiä kaikille jäsenillemme.
Edunvalvonnallisesti yhdistys pyrkii varmistamaan, että kyltereillä on Kuopiossa mahdollisuus korkealaatuiseen kauppatieteiden koulutukseen, jota tarjotaan hyödyntäen monipuolisia ja joustavia opetusmenetelmiä. Yhdistys haluaa edistää yhteisöllisyyttä ja toimia jäsentensä yhdistäjänä erilaisten tapahtumien kautta. Jäsentensä hyvinvoinnin tukemiseksi se kannustaa ja luo mahdollisuuksia verkostoitumiseen niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti muiden kyltereiden, yritysmaailman sekä eri tieteenalojen kanssa.
Arvot: yhteisöllisyys, tavoitteellisuus ja inklusiivisuus
YHTEISÖLLISYYDEN VAHVISTAMINEN
Tämän strategialinjan tavoitteena on luoda entistä osallistavampi organisaatiokulttuuri, jossa jäsenet kokevat olevansa aktiivisesti mukana vaikuttamassa toiminnan kehitykseen ja laajentumiseen. Yhdistys panostaa siihen, että kaikilla tasoilla, hallituksesta ja tiimeistä itsenäisiin kerhoihin, on selkeät toimintamallit ja kannustimet jäsenistön osallistumiseen. Yhdistyksen toimihenkilöt edustaessaan toimivat yhdistyksen edun ja arvojen mukaisesti.
Yhteisöllisyyden vahvistamisesta on pidettävä huolta sekä uuden vuosittain maksettavan jäsenyyden että alati enemmän etäopiskeluun painottuvien opintojen näkökulmasta. Yhteisöllisyyden vahvistamisessa ei tule unohtaa jäsenien inklusiivisuutta ja osallistamista.
Tiimien ja kerhojen itseohjautuvuutta tuetaan tarjoamalla niille joustavat toimintakehykset ja tarvittavat resurssit, kuten perehdytystä ja opastusta. Kerhojen toimintaa seurataan sekä tapahtumien että kävijöiden vuosittaisena määränä. Näiden toimijoiden omatoiminen kehitystyö yhdistyksen kokonaisstrategian puitteissa mahdollistaa monipuolisemman toiminnan ja laajemman jäsenpohjan sitouttamisen. Hallitus toimii enemmän tukijana, mahdollistaen jäsenten itsenäisyyden ja innovoinnin.
Tämän strategialinjan myötä yhdistys pyrkii myös vahvistamaan viestintää ja vuorovaikutusta organisaation eri tasojen välillä. Jäsenistöön kohdistuvat kyselyt ja palautteet, avoin ympäristö sekä keskustelut tarjoavat arvokasta tietoa, jota hyödynnetään toimintasuunnitelmien kehittämisessä.
Kaiken kaikkiaan tämän strategialinjan myötä yhdistys tavoittelee entistä energisempää, innovatiivisempaa ja osallistavampaa organisaatiokulttuuria, jossa jokaisen jäsenen panos on arvostettu ja hyödynnetty. Tämä lähestymistapa vahvistaa jäsenistön sitoutumista ja tyytyväisyyttä luoden näin kestävää kasvua ja kehitystä yhdistyksen toimintaan.
MITTARIT
Vuosittain jäseniksi liittyneiden määrä suhteessa kaikkiin aloittaviin opiskelijoihin
Kerhojen ja klubien kävijämäärät ja tapahtumat eriteltynä
Yhdistyksen luottamustoimiin hakeneiden määrä suhteessa avoimiin pesteihin
Kv-opiskelijoiden määrä suhteessa liittyneisiin jäseniin
VASTUULLINEN TALOUDEN KASVU
Tämän strategialinjan tavoitteena on vahvistaa yhdistyksen taloudellista kestävyyttä ja kasvua monipuolistamalla tulonlähteitä sekä varmistamalla vastuullinen taloudenhallinta. Keskeisiä toimia ovat yhdistyksen tapahtuma- ja yhteistyökumppanuustulojen laajentaminen sekä riskienhallinta talouden ennakoinnin ja suunnittelun avulla.
Sijoitustoiminnassa keskitytään pitkäjänteiseen sijoittamiseen ja vastuulliseen säästämiseen, jotka tähtäävät yhdistyksen vakavaraisuuden kehittämiseen. Tuotoilla on tarkoitus tuottaa jäsenistölle entistä laadukkaampia palveluja ja tapahtumia sekä mahdollistaa vakaa opiskelijaystävällinen hinnoittelu omille jäsenillemme. Tulopohjaa pyritään laajentamaan esimerkiksi kehittämällä uusia tapahtumakonsepteja sekä yritysyhteistöitä, jotka mahdollistavat vakavaraisuuden kehityksen. Taloustyöryhmä toimii jatkossakin kehittämisryhmänä kaikissa merkittävissä taloudellisissa päätöksissä ja talouden eri osa-alueiden kehitystä seurataan mittareiden avulla. Säästösuunnitelma toimii jatkossakin ohjenuorana talouden ylijäämän kestävää allokointia ajatellen, kuitenkin yhdistyksessä kulloinkin vallitsevan taloudellisen tilan sallimissa rajoissa.
Yhdistyksen taloudenpidon tavoitteena on luoda kestävä ja joustava talous, joka tukee sekä yhdistyksen kasvustrategioita että jäsenistön hyvinvointia. Tällä tavoin yhdistys ei ainoastaan kehitä omaa taloudellista tilannettaan, vaan myös parantaa jäsentensä kokemuksia, mikä lopulta vahvistaa yhdistyksen asemaa ja merkitystä jäsenistönsä silmissä.
MITTARIT
Yhteistyösopimuksista saatavat tulot ja taloudellinen arvo
Tapahtumien tulot
Sijoitusten arvo
Säästösuunnitelmassa pysyminen
Liikevaihdon kasvu
SIDOSRYHMÄVERKOSTON SYVENTÄMINEN
Tavoitteena on vahvistaa ja syventää Preemion yhteistyösuhteita niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla luomalla laaja verkosto, joka tukee jäsenistön ammatillista kehitystä ja yhteisöllisyyttä. Tämä pitää sisällään tiiviin ja pitkäjänteisen yhteistyön Suomen Ekonomien, paikallisjärjestöjen sekä muiden kylterijärjestöjen kanssa, erityisesti työelämälähtöisten ohjelmien, kuten mentoroinnin ja yritysvierailujen kautta.
Alumnitoimintaa ylläpidetään suunnitelmallisesti Preemion alumnit ry:n kanssa, jotta Preemion valmistuneet jäsenet säilyttävät tiiviin yhteyden yhdistykseen ja voivat tarjota tukea nykyisille jäsenille esimerkiksi uraverkostoitumisen muodossa.
Kansainvälistymistä painotetaan strategisesti lisäämällä vaihto- ja maisteriopiskelijoille suunnattuja tapahtumia, jotka tukevat kulttuurien välistä verkostoitumista ja mahdollistavat sujuvan integroitumisen yhdistyksen toimintaan ja suomalaiseen kulttuuriin. Kaikki viestintä käännetään myös englanniksi, ja järjestö osallistuu aktiivisesti kansainvälisiin opiskelijaverkostoihin, jotka tarjoavat uusia mahdollisuuksia jäsenistölle.
Itä-Suomen yliopiston sisäisistä sidosryhmistä kauppatieteiden laitos on yksi keskeisimmistä. Tehokkaan toiminnan perustana on avointen ja rakentavien keskusteluyhteyksien ylläpitäminen laitoksen johdon ja henkilöstön kanssa. On tärkeää, että opetuksen ja tutkintojen haasteista pystytään keskustelemaan rehellisesti, ja että kauppatieteellisten opiskelijavalintojen vaikutuksia seurataan tiiviissä yhteistyössä laitoksen kanssa. Lisäksi on tarpeen käydä monipuolista ja rakentavaa keskustelua Itä-Suomen yliopiston sisäisten palveluiden kuten kielikeskuksen toiminnasta.
Kaikki Preemion jäsenet kuuluvat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaan (ISYY), ja heidän on tärkeää tuntea ISYY:n tarjoamat palvelut. Preemio rohkaisee jäseniään seuraamaan ISYY:n toimintaa ja vaikuttamaan sen eri toimielimissä. Strategiakauden aikana keskiössä on Kylterit-edustajistoryhmän vaikuttavuuden aktiivinen edistäminen, jotta kauppatieteilijöiden ääni kuuluu entistä vahvemmin ISYY:n päätöksenteossa.
Molemmin puolin toimivat yritysyhteistyökumppanuudet, erityisesti pääyhteistyökumppanit, ovat yhdistykselle keskeisiä sidosryhmiä, sillä yhteistyö mahdollistaa yhdistyksen toiminnan rahoittamisen. Yhdistys toimii välittäjänä yhteistyöyritysten ja jäsenistön välillä, tarjoten jäsenille pääsyn kontakteihin ja tietoon yritysmaailmasta, uramahdollisuuksiin sekä jäsenetuina tarjottaviin alennuksiin. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia kumppanuuksia pääyhteistyöyritysten kanssa ja syventää yhteistyötä myös Preemiopolissa mukana olevien yritysten sekä kertaluontoisten sponsorien kanssa, jotta nämä yritykset kokevat saavansa konkreettista hyötyä yhteistyöstä. Yhteistyössä yritysten kanssa järjestettävien yritysvierailujen, kurssien ja vapaa-ajan tapahtumien määrää tulee jatkuvasti lisätä ja pääyhteistyökumppaneiden määrää kasvattaa.
Tavoitteena on myös kehittää Preemion sidosryhmäyhteistyötä entistä joustavammaksi ja proaktiivisemmaksi, jotta se vastaa muuttuvan työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Preemio pyrkii vahvistamaan rooliaan aktiivisena yhteiskunnallisena toimijana, joka edistää opiskelijoiden urakehitystä, ammatillista osaamista ja vaikuttamismahdollisuuksia erityisesti panostaen pitkäaikaisiin kumppanuuksiin sekä uusien yhteistyömuotojen kehittämiseen työelämätapahtumien ja urapolkuohjelmien saralla.
MITTARIT
Pitkä- ja lyhytaikaisten yhteistyösopimusten määrä
Yliopiston ja ISYYn toimielimissä vaikuttavien preemiolaisten määrä
Kansainvälisten tapahtumien määrä
Kaksikielisesti saavutettavien tapahtumakuvausten määrä
KESTÄVÄ JA LAADUKAS TAPAHTUMAKULTTUURI
Preemio sitoutuu luomaan ja edistämään tapahtumakulttuuria, joka on sekä kestävä että yhteisöllinen, huomioiden monimuotoisuuden ja eri jäsensegmenttien tarpeet.
Tässä strategialinjassa yhdistys keskittyy erityisesti tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen siten, että ne eivät ainoastaan palvele nykyisiä jäseniä, vaan myös houkuttelevat uusia jäseniä ja luovat pitkäaikaisia suhteita. Tavoitteena on järjestää monipuolisia tapahtumia, jotka tarjoavat elämyksiä myös ilman alkoholia ja kannustavat yhteisöllisyyteen eri taustoista tulevien opiskelijoiden kesken. Tämä voidaan saavuttaa yhteistyön kautta paikallisten kumppaneiden kanssa, mikä taas luo uusia mahdollisuuksia ja yhteyksiä opiskelijoiden välillä.
Preemion tulee kehittää tapahtumia, jotka tarjoavat paitsi viihdykettä, myös oppimismahdollisuuksia kuten työpajoja, yritysvierailuja, seminaareja ja liikunnallisia aktiviteetteja. Näin jäsenet voivat kehittää taitojaan, verkostoitua ja osallistua aktiivisesti yhteisöön. Vanhojen toimivien tapahtumakonseptien kuten Haalaribileiden tai Lentävän Lähdön kehittämisestä tulee pitää erityisen hyvää huolta Kuopion opiskelijatapahtumatarjonnan kasvaessa ja kilpailijoiden lisääntyessä.
Kestävään tapahtumakulttuuriin kuuluu myös turvallisen ympäristön vaaliminen. Häirintäyhdyshenkilötoimintaa tulee kehittää jäsenistöä parhaiten palvelevaksi, jotta tapahtumaympäristö koetaan jatkossakin turvalliseksi. Myös tapahtumakonseptien taloudellinen seuranta on oltava huolellista ja säännöllistä.
Tämä strategialinja auttaa Preemiota erottumaan opiskelijajärjestöjen kentässä, luo positiivista näkyvyyttä ja vahvistaa yhteisöä, joka on sitoutunut kestäviin arvoihin ja jäsenistön hyvinvointiin myös tapahtumatarjonnan näkökulmasta.
MITTARIT
Tapahtumien tapahtumakohtaiset kävijämäärät
Tapahtumien kokonaislukumäärä
Sidosryhmien kanssa järjestettyjen tapahtumien määrä
Tapahtumista saatavat tulot eriteltynä