top of page

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys rikastuttaa elämää monin tavoin ja Preemio haluaakin osaltaan olla edesauttamassa opiskelijoidensa kansainvälistymistä opintojen ja työllistymisen saralla. Kauppatieteitä opiskelee Kuopion kampuksella eri vaiheiden opiskelijat ympäri maailmaa aina kandidaateista maistereihin ja tohtoreihin. Vastaavasti preemiolaiset ovat opintojen eri vaiheissa suorittaneet osan tutkinnostaan ulkomailla, sekä päätyneet myös töihin Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kansainvälistymisen kotikampuksella voi aloittaa tutustumalla Kuopioon saapuneisiin vaihto-opiskelijoihin ja esimerkiksi osallistumalla kansainvälisille opiskelijoille suunnattuihin tapahtumiin. Vuosittain preemiolaisia on myös kansainvälisten opiskelijoiden tuutoreina, mihin haku tapahtuu keväisin. Kotikansainvälistymisen merkeissä kannattaa seurata myös ESN (Erasmus Student Network) KISA:n järjestämiä tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia.

Kun mieli halajaa Kuopiota kauemmas, on vaihto-opiskelu ulkomailla oiva vaihtoehto kokeilla siipiään tuoreissa maisemissa. Vaihto-opiskelu ulkomailla antaa opiskelijaelämälle täysin uuden tvistin, ja voit halutessasi viettää vaihdossa aikaa aina muutamasta kuukaudesta kokonaiseen lukuvuoteen. Opinnot sisällytetään kotimaassa suorittamaasi tutkintoon, joten vaihtoon lähteminen ei halutessasi pidennä opiskeluaikaasi kokonaisuudessa lainkaan. Vaihtoehtoja kauppatieteiden opiskelijoille on runsaasti, mutta tärkeintähän ei ole määränpää vaan ainoastaan se, että lähtee! Tarkemmin hakuohjeisiin ja hakuprosessiin kannattaa paneutua Kauppatieteiden laitoksen sivuilla, sekä Itä-Suomen yliopiston vaihto-opiskelua koskevilla sivuilla. Vaihtokokemuksia löytyy lukuisasti myös preemiolaisten keskuudesta aina Saksasta Shanghaihin, joten rohkeasti kysymään kokemuksista ympäri maailmaa myös kavereilta Preemiossa!

Jos tavoitteenasi on opintojen sijaan/lisäksi työllistyminen ulkomaille, kannattaa seurata aktiivisesti esimerkiksi Preemion duunipörssiä. Tämän kautta pysyt ajan tasalla avoimista työ- ja harjoittelupaikoista mitä mielenkiintoisimmissa tehtävissä ympäri maailmaa. Ulkomailla suoritettavaan työharjoitteluun on mahdollista hakea myös yliopiston harjoittelutukea, mistä voit lukea lisää KAMU:sta.

Lisätietoja kansainvälistymistä koskevissa asioissa antaa:
Kauppatieteiden laitoksen kv-koordinaattori Sari Tarvainen: sari.tarvainen@uef.fi
Preemion kansainvälisyysvastaava 2024 Ilmari Mäkelä: international@preemio.fi

bottom of page