top of page
Nimetön malli (2).jpg

Fuksin muistilista

Tälle sivulle on listattu tärppejä Kuopioon muuttamisesta ja opintojen alkamiseen valmistautumisesta. Asiaa tulee varsinkin ensimmäisten viikkojen aikana paljon, mutta kauppatieteiden laitos, tuutorit, Preemion hallitus ja vanhemmat opiskelijat auttavat kyllä, ei hätää!

OTA KOULUPAIKKA VASTAAN 

Muista vastaanottaa opiskelupaikkasi, ilmoittaudu yliopistoon läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uusien opiskelijoiden opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen tehdään samassa paikassa, eli opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa. Läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä suoritat myös ylioppilaskunnan (ISYY) jäsenmaksun, joka maksetaan lukuvuosittain, tai kausittain. Maksun suuruus määritellään jokaiselle lukuvuodelle erikseen. Jäsenmaksun suoritettuasi olet ilmoittautunut läsnäolevaksi kyseiselle lukuvuodelle tai -kaudelle ja olet oikeutettu ilmoittautumaan kursseille ja saamaan opiskelijoille tarkoitettuja etuja ja alennuksia.

HANKI OPISKEIJAKORTTI

Opiskelupaikan vastaanotettuasi voit hankkia lukuisiin etuihin oikeuttavan opiskelijakorttisi lukuvuoden alettua 1.8. alkaen! Lataa digitaalinen opiskelijakortti Frank App puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi, ja opiskelijakortti kulkee kätevästi aina mukanasi.

 

Jos haluat itsellesi muovisen opiskelijakortin, voit tilata sen osoitteesta www.frank.fi. Muovinen opiskelijakortti kannattaa tilata heti elokuun alussa, sillä luonnollisesti lukukauden aloitus on ruuhkaista aikaa. Opiskelijakortin saatuasi ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit noutaa ISYYn toimistolta Lukemalta lukuvuositarran, joka tulee uusia opiskelijakorttiin joka vuosi. 

TUTUSTU PREEMIOON

Tutustu uuteen ainejärjestöösi näiden nettisivujen, sekä somekanavien kautta. Preemion tilit löydät @preemiory käyttäjätunnuksella. Ne ja muut sidosryhmien somekanavat voitkin tarkistaa Fuksin follauslistalta.

 

Lue myös viisi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehtemme Riskipreemion uusin fuksinumero, josta löytyy kaikki tarvittava info Kuopiolaisen opiskelijaelämän aloittamiseen.

ASUMINEN

Asunnon etsintä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin opiskelupaikan vahvistuttua. Tutustu esimerkiksi opiskelija-asuntoja vuokraavan Kuopaksen (Kuopion Opiskelija-asunnot Oy) tarjontaan. Opiskelija-asuntoihin on kuitenkin yleensä pitkät jonot, joten asunnon etsinnässä kannattaa olla itse aktiivinen.

Yksi hyvä vinkki on laittaa hakuvahdit esimerkiksi Vuokraoveen tai Oikotielle tai asunnon etsintäilmoitus Tori.fi (https://www.tori.fi/) tai Kuopion kirpparille (https://www.kuopionkirppari.fi/). Muista tarkistaa vuokralle tarjottavia asuntoja myös Facebookista, kuten Vuokra-asunnot Kuopio -ryhmästä.

Bussiyhteydet kaupungin eri osista yliopistolle ovat hyvät. Kesäkautena käytössä myös esimerkiksi Vilkku-pyörät. Ei siis hätää, vaikka Niiralan asunnot olisivatkin varattuja!

 

Saatuasi asunnon, muista:

  • Tehdä muuttoilmoitus Postille sekä Digi- ja väestötietovirastolle.

  • Hankkia kotivakuutus.

  • Tilata sähkösopimus. Yleensä sähkö maksaa yksiöissä ja kaksioissa 15 €-30 € kuukaudessa + sähkön siirto, joka tulee Kuopion Sähköverkko Oy:ltä.

TUTUSTU YTHS:N PALVELUIHIN

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Kuopion toimipiste sijaitsee osoitteessa Niiralankatu 23 70600 Kuopio.

Tutustu YTHS:n palveluihin ja kirjaudu käyttäjäksi osoitteessa yths.fi. Muista lisäksi maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu! Maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelalle sekä syys- että kevätlukukaudelta, sillä maksusta ei lähetetä erillistä laskua.
bottom of page