fbpx

Tuutorit vuosimallia 2021 toivottavat uudet fuksit lämpimästi tervetulleiksi Preemioon!

Tuutorit ovat tuki ja turvasi opiskelun alkuvaiheilla ja opastavat sinut opiskelun ja opiskelijaelämän saloihin. Uudet fuksit jaetaan omiin tuutoriryhmiinsä fuksiviikon alkaessa, mutta mikäli mitä tahansa kysyttävää tai epäselvää tulee, voit olla yhteydessä kehen tahansa tuutoreistamme.

Tuutorit löytyvät myös Facebookin Preemion fuksit 2021 -ryhmästä, jonne jokaisen fuksin kannattaa käydä liittymässä, jotta pysyy kärryillä uusimmista tiedotteista. Jäsenlehtemme Riskipreemion fuksinumerosta voit käydä lukemassa pidemmät esittelyt hurmaavista tuutoreistamme!

KANDIVAIHEEN TUUTORIT
Marjo Jaakkola

Vilma esittelee:

Marjo on tuutoriporukkamme pirtsakka lisäys. Tämän Kuopiosta kotoisin olevan ilopillerin kanssa ei jutut lopu kesken ja ei huolta, että aika kävisi pitkäksi. Juttuseuraa kaivatessaan kannattaakin ottaa yhteys Marjoon. Vaikka ohjelmaa on vaikka muille jakaa, löytyy kiireisen arjen keskellä aina aikaa niin kavereille kuin muulle ohjelmalle. Yliopiston ulkopuolella Marjon löytääkin todennäköisesti salilta tai töistä. Treenaaminen on Marjolle lähellä sydäntä ja sitä hän harrastaa tavoitteellisesti.

Vilma Kainulainen

Marjo kertoo:


Vilma on ihanan empaattinen, koko porukasta huolta pitävä kaikkien kaveri. Jos joku askarruttaa, kannattaa tukeutua erityisesti tällöin Vilmaan, asiassa kuin asiassa. Vaikka Vilma on aina perillä kaikesta, ei huumori ole koskaan unholassa. Ja Vilman Ylöjärveläinen suuntavaisto on täyttä priimaa ja tiukan paikan tullen pitkästä partiokokemuksesta voi olla hyötyä tilanteessa kuin tilanteessa. Ja kannattaa kokeilla pikku juttutuokiota vaikkapa saksaksi!

Lauri Kejonen

Miko esittelee:

Lauri (tottelee paremmin nimeä Late) on rento ja lupsakka savolainen, jonka seurassa on harvoin tylsää! Mies tuntuisi aina olevan hyvällä tuulella ja hänen naurunsa on tarttuva kuin koronan brittivariantti.

Tämän kaverin arkirutiineihin kuuluu armoton salilla pumppaaminen, jonka jälkeen hän tykkää palkita itsensä parilla elowehnällä. Fuksiviikkojen aikana hänet löytää useimmiten tanssilattialta reivaamassa yön pikkutunneille asti. Vaikka miehen bailukunto on suorastaan legendaarinen, suoriutuu Late myös koulutehtävistään kunnialla.

Jos siis tarvitset vinkkejä kyykkytuloksesi parantamiseen, apua laskentatoimen tehtävissä tai seuraa kyynärpäätaklauksen nauttimiseen, suosittelisin ottamaan rohkeasti yhteyttä tähän herrasmieheen!

Miko Malinen

Lauri K kertoo:

 

”Whatever makes you happy”, kajahtaa hämyisessä karaokekulmauksessa, kun tämä herrasmies on vetänyt mustavalkoiset menotossunsa jalkaan. Miko on huumorintajuinen ja rempseä suonenjokelainen, jonka seurassa viihdyt taatusti, olipa kyseessä aamuinen luento tai iltainen Intron terassi.

Rahoituksen ja laskentatoimen opintojen ohella Mikon voi löytää hallitsemasta padel-kenttiä tai Kuopion lukuisia tanssilattioita, joista jälkimmäiselle tämä suonenjokelainen usein houkutteleekin kanssaopiskelijoitaan legendaariseksi muodostuneella ”tänään yksille” -lausahduksellaan.
Heittäytymiskykynsä ja avoimen asenteensa ansiosta Miko pitää takuuvarmasti jo pelkällä läsnäolollaan huolen, ettei kukaan tunne oloaan tylsäksi. Mikäli tanssijalkaasi vipattaa tai äänihuulesi huutavat pääsyä karaokelavalle, kannattaa Mikoa nykäistä hihasta!

Irina Toivonen

Inka kuvailee

Irina on oikea spontaaniuden perikuva: voit pyytää häntä vaikkapa seuraksesi aamusalille tai nautiskelemaan roseeviiniä lähipubiisi ja hän on messissä varmasti. Tämä Tampereelta kotoisin oleva tehotyttö taipuu siis vaikka mihin, joten voit huoletta nykäistä häntä hihasta, jos kaipaat kaveria.

Irina ei myöskään tunne käsitettä "tyhmä kysymys", joten jos kohtaat hektisessä (opiskelija)elämässäsi  ongelmia ja pulmia, lähesty häntä huoletta; voit olla varma, ettei hän tuomitse. Kuitenkin mikäli kysymyksesi koskevat rahoituskurssisi kinkkisiä laskutehtäviä, ei Irinalta tuskin konkreettista apua heru, mutta vertaistukea varmasti senkin edestä!

Vapaa-ajalla saatat törmätä Irinaan kuntosalilta, koska urheilu on tämän tytön henkireikä. Irina kuitenkin osaa myös tarpeen tullessa ottaa rennosti ja laittaa aivot narikkaan mm. tosi-tv:n ja hömppäsarjojen parissa. Irinan voit kohdata varmasti myös monissa opiskelijatapahtumissa (myös legendaaristen fuksiviikkojen jälkeen), sillä Irina kuuluu Preemion tapahtumatiimiin ja kokee lähes velvollisuudekseen osallistua niin moneen tapahtumaan kuin suinkin mahdollista.

Inka Laitinen

Irina kuvailee:

Inkaan tutustumista et varmasti kadu! Hän on iloinen, rento ja lämminhenkinen ihminen, joka haluaa varmasti tutustua myös sinuun. Inkan seurassa ei koskaan tule tylsää ja voitkin luottaa siihen että, illanvietto hänen kanssaan voi päättyä vaikka toiselle puolelle Suomea.

Inka on tuutoritoiminnan lisäksi mukana Preemion tapahtumatiimissä, joten hänet voit epäilemättä löytää osallistumasta lukuisiin tapahtumiin vuoden mittaan. Joskin hän saattaa ilmestyä paikalle puoli tuntia myöhässä, ajan kuluessa täydellisen asuvalinnan etsimiseen.

Hauskanpidon lisäksi Inka on kuitenkin myös hyvä opiskelemaan ja siis loistava esimerkki siitä, että opiskelijaelämässä voi todella saavuttaa kaiken. Kurssien alkaessa tuntua liian haastavilta, kannattaakin napata Inkaa hihasta, sillä hän on varmasti enemmän kuin halukas auttamaan.

Lauri Pyrhönen

Tyko kertoo Laurista:

Lauri ”Lauri” Pyrhönen on se Lauri-tuutori meidän Lauri-tuutoreista. Lauri olisi valmis ekonomi vaikka ilman koulutusta sillä hän golffaa, pukeutuu tyylikkäästi ja on tehnyt jo mittavaa uraa myynnin parissa. Lauri vetää radalla pilkkuun asti joka kerta, huolimatta siitä kuinka monen päivän putki on jo meneillään, sillä olihan hän vuoden fuksi 2020. Myös Preemion Warren Buffettina tunnetulta Laurilta kannattaa kysyä kaikki sijoitusvinkit tai jos viina hammasta kolottaa niin kannattaa Lauria nykäistä hihasta!

Tyko Salmi

Lauri kuvailee:

Tyko pitkään Kuopiossa asuneena osaa kaupungin jokaisen kiven ja kannon (lue: baarin ja ravintolan), joten hän toimii navigaattorina tilanteessa kuin tilanteessa ja onneksi ilman promillerajaa. Hänet tunnetaan myös kovasta fyysisestä kunnostaan niin kuntosalilla kuin jalkapallossakin, ja uskoisin että hän on jo siirtänyt postiosoitteekseen keskustan Fressin, jossa miestä näkeekin päivittäin.

Kuntosalin lisäksi miestä voi nähdä dominoimassa muun muassa padel-kentillä ja sählyn parissa, onhan hänellä varmaan seitsemän ihmisen keuhkot. Tykoa ei turhaan kutsuta porukan urheilijaksi, joten jos kaipaat kaveria kuntosalille tai muuhun liikunnalliseen aktiviteettiin, on Tyko varma valinta.
Saksalaiset sukujuuret näkyvät Tykosta erinomaisena kielitaitona ja analyyttisinä olutarvioina. Opiskeluiden suhteen Tykoa ei paljoa deadlinet paina, sillä yleensä hän on tehnyt tehtävät ennen kuin niitä voi edes palauttaa.

Patrik Palmgren
maksuneuvoja...

Patrik Palmgren on viimeisin Porvoon lahja Kuopion opiskelijaelämälle. Patrik on mies, jolla on tuhansia lempinimiä kuten NESUNAATTORI sekä WABUNAATTORI. Ja kuten näistäkin nimistä arvata saattaa, kuuluu ”Podrickin” erityisosaamiseen painiminen, viihdyttäminen sekä lähitulevaisuudessa myös sitsaaminen! Patrikilla on tästä huolimatta myös loistavia ominaisuuksia tuutoriksi, sillä tämä porvoolainen herrasmies pitää huolen siitä että kaikille avautuu mahdollisuus päästä mukaan porukkaan. Patrikista saa loistokaverin, mikäli menojalkaa vipattaa, tekee mieli lähteä punttisalille tai vaikkapa keskustelemaan opinnoista. Kuten kaikesta tästä voikin päätellä, on tämän herran läsnä ollessa tylsyys kaukana. Patrikin karaokebravuuri Kikaltakin sen kertoo ”Mä haluun viihdyttää”.

Joona Minkkinen

Timi esittelee:

Oulusta rahvaan sekaan Suomen sydämeen Savoon laskeutunut Joona on mukava herrasmies, joka ei tyttöjä pelkää. Mikäli tarvitset koulutehtäviin apua Joona on enemmän kuin valmis auttamaan. Soita tekstaa pistä viestii Joona kyllä vastaa. Joona suunitteli myös tuki tuli tuki meni haalarimerkin preemiolle eli jos tarvitsette talousneuvoja niin sekin hoituu. Luotonhoitajana Joona peittoaa neuvottelutaidoillaan Italian Mafian ja saisi lähi-itään rauhan niin halutessaan. Vapaa-ajallaan Joona pelailee padelia ja kokeilee erilaisia lajeja. Joona on ennen kaikkea sympaattinen ja hauska kaveri, jonka kanssa ei tule tylsää.

Tommi Ojala

Tommi esittäytyy:

Moikka uudet fuksit ja paljon onnea opiskelupaikan johdosta! Olen Tommi Ojala 24-vuotias Espoosta kotoisin oleva hassuttelija, joka on päätynyt tänne Savon sydämeen. Avoimen yliopiston kautta päädyin tänne ja pääaineeksi valikoitui laskentatoimi ja rahoitus. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja jalkapalloa pelatessa, sekä koulujuttujen ja opiskelutapahtumien parissa. Kuopio on osoittautunut todella mukavaksi opiskelijakaupungiksi ja olen hyvin sopeutunut savolaisten joukkoon. Preemiossa parasta on yhteisöllisyys sekä kaikki uudet ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan ensimmäisen vuoden aikana. Nauttikaa kesästä ja rentoutukaa, jotta olette valmiina fuksivuoden rientoihin. Nähdään syksyllä!

MAISTERIVAIHEEN TUUTORIT
Miika Hiltunen
Maksu"neuvoja"

Patrik kuvailee:

Miika ”Mika” Hiltunen on erittäin mukava ja supliikki nuori herrasmies, vaikka onkin aikoinaan valmistunut tradenomiksi. Edellisen ”tutkinnon” suoritettuaan, Miika vaihtoi vihreämmille laitumille meille Preemioon. Miika viihtyykin erittäin paljon preemionpunaisissa haalareissaan erinäisissä opiskelijoille suunnatuissa virkistymistapahtumissa, joko yhtenä järjestäjistä tai säälimättömänä häirikkönä. Häneen voit törmätä vaikkapa Ale Pupin aamuhartaudessa rankan illan jälkeen, nauttimassa huurteista aamupalaansa. Jos kuulet karaokessa laulettavan Tiktakin Mennään Minne Vaan -kappaletta, liity rohkeasti Miikan vetämään hilpeään kuoroon muiden korkeakulttuurin ystävien kanssa. ”Jos matka on pidempi kuin taksi, me otetaan taksi” -sanonnan ruumiillistumana, Miikaa on myös kiittäminen Kuopion seudun auto-alan yritysten elinvoimaisuudesta.

Anne-Maria Kekäläinen

Veera kertoo:

Anne-Maria (tai Anne) on Tuusniemeltä kotoisin, mutta on asunut Kuopiossa pitkään ja tuntee kaupungin läpikotaisin. Hän on hyvä Kuopio-opas, kertoo paljon hyviä (ja huonoja) vitsejä, sekä viiheltää nopeasti paikalle kispallaan, jos on menoa ja meininkiä tiedossa. Anne on helposti lähestyttävä, hauska ja tuleva crazy cat lady. Annen kanssa on helppo jutella, joko kevyttä small-talkia tai analysoida elämää suurempia aiheita. Kaikki on aina tervetulleita mukaan Annen seuraan, joten häneltä kannattaa rohkeasti kysyä missä on päivän meininki.

English