fbpx

Tuutorit vuosimallia 2020 toivottavat uudet fuksit lämpimästi tervetulleiksi Preemioon!

Tuutorit ovat tuki ja turvasi opiskelun alkuvaiheilla ja opastavat sinut opiskelun ja opiskelijaelämän saloihin. Uudet fuksit jaetaan omiin tuutoriryhmiinsä fuksiviikon alkaessa, mutta mikäli mitä tahansa kysyttävää tai epäselvää tulee, voit olla yhteydessä kehen tahansa tuutoreistamme.

Tuutorit löytyvät myös Facebookin Preemion fuksit 2020 -ryhmästä, jonne jokaisen fuksin kannattaa käydä liittymässä, jotta pysyy kärryillä uusimmista tiedotteista. Jäsenlehtemme Riskipreemion fuksinumerosta voit käydä lukemassa pidemmät esittelyt hurmaavista tuutoreistamme!

KANDIVAIHEEN TUUTORIT
Eetu Hyvönen
22 | Johtaminen ja markkinointi

Tommi esittelee:

”Äiti pojastaan pappia toivoi.” Vaan eipä tullut tästä pojasta pappia, vaikka Eetun suusta kyseinen virke kaikuukin opiskelijabileistä toiseen, karaokekellarien pimeissä nurkissa. Pojasta tulikin johtamisen ja markkinoinnin ammattilainen, eikä mikä tahansa sellainen, vaan oikea kieron savolaisen perikuva.

Kyseessä on Kuopiosta kotoisin oleva myyntitykki, joka onnistuu myymään vaikkapa jäätä eskimoille, halpoja määräaikaisia puhelinliittymiä asiakkaille, tai näkyvyyttä yrityksille opiskelijahaalareihimme. Vapaa-ajalla Eetun löytää luultavasti sulkapallokentiltä tuhoamasta vastustajiaan tappavalla ranneheilurilyönnillään. Mutta mikäli sulkapallokenttä humisee tyhjyyttään, kannattaa etsiminen aloittaa frisbeegolfradan lammelta, jossa Eetu on luultavasti kiekkojaan etsimässä.

Tämä kaveri on myös oikea opiskelijaelämän valopilkku. Heittäytyjä, joka on saanut esimerkillisistä teoistaan useita arvostettuja tunnustuksia, joista tärkeimpänä mainittakoon himoittu Vuoden fuksi 2019 -titteli.

Ella Itkonen
20 | Johtaminen ja markkinointi

Anastasija esittelee:

Vaikka Ella on kotoisin niinkin brutaalin kuuloisesta kaupungista kuin Varkaus, todellisuudessa hän on porukan äitihahmo, joka varastaa korkeintaan huolet ja murheet fuksin vastoinkäymisistä.

Ella on loistava kuuntelija, mutta jos väsyt puhumaan itse, kannattaa häneltä kysyä millaisen roadtripin hän tekisi ja mitä viinejä hän tykkää juoda (ei samana iltana).  Mikäli sinulla on ehdottaa jompaa kumpaa (tai vaikka zumbaa) nykäise häntä hihasta, mutta varovasti, sillä hän säikähtää valitettavan helposti (Ella on säikähtänyt mm. omaa peilikuvaansa...)

Vapaa-ajalla Ella tykkää harrastaa hardcore ninjailua tasapainotellen uskomattomien leivontataitojensa kiroamana leivonnan ja hiit-treenaamisen välillä. Kuitenkin vasta baariin saapuessaan hän saavuttaa parhaimman olomuotonsa, ns. final stagen nimeltä Super Nova (Super Ella). Tämän monesti todistaneet haalarikollegat suosittelevat vahvasti hänen seuraansa lyöttäytymistä.

Hermanni Kokkonen
20 | Laskentatoimi ja rahoitus

Henri esittelee:

Lapinlahdelta kotoisin oleva Hermanni otti yliopistoelämän heti kättelyssä haltuun niin opiskelun, kuin vapaa-ajan vieton suhteen. Olipa kyseessä sitten vetohommat NESU-sitseillä tai rahoituksen perusteiden tentti, niin tämä mies klaaraa ne ihailtavalla suoritusvarmuudella kotiin.

Ensivaikutelmaltaan rauhallinen mies on aina mukana siellä missä tapahtuu, ja aamuöisin saatatkin bongata hänet hallitsemassa yökerhojen tanssilattioita (dance battleissa mies on voittamaton!) tai uiskentelemassa Veljmies-altaassa. Jos ja kun ilta on venähtänyt pitkäksi, kotimaatilalta omaksutun kovan työmoraalin avulla Hermanni kuitenkin lähes poikkeuksetta selviytyy ”virkeänä” 8.15 alkavalle luennolla oppimaan uutta.

Vapaa-ajalla tämä entinen jääkiekkoilija löytyy yleensä kuntosalilta kesyttämässä rautaa, tai harrastamassa jotain muuta liikunnallista aktiviteettia. Jos tuntuu että salitreeni ei kulje ja kaipaat vinkkejä penkkituloksen parantamiseen, tai kohtaat kinkkisen pulman opiskelujen suhteen, kannattaa Hermannilta kysäistä neuvoa!

Joel Lyytinen
21 | Laskentatoimi ja rahoitus

Eino esittelee:

Lohjan lahja Preemiolle, jonka seurassa ei tylsää tule. Joelin onneksi, tämän kämppis näytti hänelle yliopistoelämän salat, mistä johtuen miehen raollaan olevat viinahanat raukesivat lopullisesti. Kun yökerhon ovet sulkeutuvat, ei hätää, Jollen lukaalin ovet avautuvat. Mikäli siis energiaa riittää pikkutunneille asti, niin suosittelen rohkeasti kääntymään tämän miehen puoleen.

Vaikka Jolle ei koulusta ylimääräistä päänvaivaa ota, niin koulumenestys ei tunnu siitä onneksi kärsivän. Hauskanpidon tasapainoksi Joel muistaa kuitenkin pitää myös itsestään huolta, sillä hän käy turhankin usein rääkkäämässä itseään joko kuntosalilla tai Puijon rappusissa.

Tosin päiväsaikaan miestä et sieltä löydä, sillä normaaleista ihmisistä poiketen, hän urheilee silloin, kun sinä nukut.

Henri Miettinen
22 | Johtaminen ja markkinointi

Jani esittelee:

Henri on rento ja aito savolainen. Tätä herrasmiestä on jokaisen helppo lähestyä, sillä hän on asiallinen, huumorintajuinen ja kaikkien kaveri. Hänellä on positiivinen asenne opiskeluun ja hän on aina menoissa mukana. Jalkapallo on suuri osa hänen sydäntään ja hänet löytää varmasti aina Kupsin kotipeleistä.

Henri on työskennellyt uhkapelien merkeissä ja nykyään hän työskentelee viinien asiantuntijana. Tämän miehen puoleen kääntymistä suosittelen, jos haluat tietää parhaan hinta-laatusuhteen viineistä tai täydelliset raaka-aineet drinkkien tekoon. Tämä mies tietää myös parhaat pubit ja menomestat.  Mikäli sinulla on minkään näköisiä kysymyksiä, nykäise Henriä hihasta, sillä hän ei pure.

Anastasija Nukala
22 | Johtaminen ja markkinointi

Ella esittelee:

Anastasija eli kavereiden kesken Ana on rempseä ilopilleri Tampereelta. Ana on varttunut mm. pahamaineisessa Hervannassa, joten tämä tyttö ei pienistä hätkähdä.

Ana ei ikinä kieltäydy lautapeleistä eikä piirretyistä ja, jos mielenkiintoiset elämäntarinat kiinnostaa niin tältä tytöltä kyllä löytyy kerrottavaa. Vapaa-ajallaan Ana rakastaa leipoa ja laittaa ruokaa (sen minkä hassujen sukkien keräilyltään ehtii).

Tämän tytön kanssa ei tarvitse pelätä kiusallisia hiljaisia hetkiä ja juttua riittää takuulla, halusit tai et. Anasta saa loistoseuraa mihin tahansa opiskelijatapahtumaan. Etenkin niihin, jotka edellyttävät erikoista pukukoodia.

Anaa voi lähestyä hyvin matalalla kynnyksellä, ja helpoin keskustelunaloitus syntyykin esimerkiksi hänen sen päiväisestä sukkavalinnastaan.

Jani Peltola
22 | Laskentatoimi ja rahoitus

Hermanni esittelee:

Muutto Euran eteläisestä lämmöstä Savon sydämeen, Kuopioon, lienee monille iso pala purtavaksi. Jani uskalsi kuitenkin tarttua haasteeseen ja joviaalina herrasmiehenä sopeutuikin uuteen kulttuuriin varsin nopeasti, tutustumalla samalla mm. paikallisen Ale Pubin olutvalikoimaan. Tästäkin huolimatta Janin puheesta paistaa vielä vahvasti eteläinen murre, joka saattaa savolaisemman korvaan olla jopa hieman vaikeasti ymmärrettävää.

Työkokemustakin herralta löytyy, ja tällä hetkellä Jani vaikuttaa paikallisessa laskutusyrityksessä säntillisenä asiakasneuvojana. Töiden ja opiskelijaelämän ulkopuolella Jani vaihtaa suorat housut ja kauluspaidan (joita muuten mieheltä löytyy tyylikäs ja uskottava kauppamiehen kokoelma), urheilullisempiin vaatteisiin ja lähtee salille, frisbeegolfaamaan tai vaikkapa patikoimaan.

Mainiona seuramiehenä Jani ottaa osaa useimpiin Preemion opiskelijatapahtumiin, ja vaikka miehen suusta saattaa silloin tällöin kuullakin lausahduksia, kuten ”tänään vain parit”, on toteutus syystä tai toisesta kuitenkin yllättävän harvoin sen mukaista.

Eino Rask
22 | Laskentatoimi ja rahoitus

Joel esittelee:

Pikkuveikka Eikka on Preemion tuutoreista toiseksi terävin lohjalainen, joka aloitti opintaipaleensa vuoden 2019 syksyllä. Einon voi usein löytää Kuopion yöelämästä niin sitsien kuin muidenkin opiskelijabileiden merkeissä. Tälle kaverille Veljmiehen suihku-lähteen altaassa uiskentelu tai torin ympäri lenkkeily vähissä vaatteissa ei ole uusi asia.

Mikäli ette löydä häntä opiskelijabileistä, löytyy hän todennäköisesti kuntosalilta rautaa vääntämästä tai muuta urheilua harrastamasta. Riehakkaasta menosta ei tämän miehen seurassa jää paitsi ja hänen omanlaatuinen huumorinsa pitää huolen, että kaikilla hänen seurassaan olevilla on hauskaa.

Räväkästä luonteesta huolimatta voi Einon kanssa käydä myös hyvinkin syvällisiä keskusteluja varsinkin muutaman huurteisen jälkeen. Mikäli tylsyys joskus yllättää tai ylimääräistä olutta löytyy bissehanaa varten, kannattaa Einoa vetäistä hihasta!

Tommi Ryhänen
20 | Laskentatoimi ja Rahoitus

Eetu esittelee:

Vaikka Ala-Tikkurila onkin lähempänä Vantaata kuin Helsinkiä, on Ryhäsen Tommille silti tärkeää, että häntä kutsutaan paljasjalkaiseksi stadilaiseksi.

Tästä ensimmäisenä opiskeluvuonnaan jo lähes kulttimaineeseen nousseesta tuutorista voit kuulla kampuksella liikkuvan, jos jonkinnäköistä juttua. Yksi asia on kuitenkin selvä; kaikki nämä jutut liittyvät tavalla tai toisella Tommin yltiöpäisen avoimeen asenteeseen ja herskyvään huumoriin, jonka vuoksi tämä nuori mies tuo jo pelkästään läsnäolollaan vähintäänkin uskomatonta sisältöä iltaan.

Kuopion kovimpana kiipeilijänä tunnettu Tommi onkin Savoon asettuessaan ottanut majapaikakseen luonnollisesti Neulamäen koko lakikorkeudeltaan. Tommi sukkuloikin rahoituksen ja laskentatoimen luentojen sekä korkean paikan leirinsä välillä kovin kevyen oloisesti.

MAISTERIVAIHEEN TUUTORIT
Carola Karlstedt
21 | Johtaminen ja Markkinointi

Nea esittelee:

Carola aloittaa syksyllä toisen opiskeluvuotensa kauppiksessa. Pääaineenaan hän opiskelee johtamista ja markkinointia.  Carola on paljasjalkainen kuopiolainen, toisin sanoen siis Kuopion lahja maailmalle kalakukkojen lisäksi. Vapaa-ajalla tämän naisen voit löytää kuntosalilta. Voit bongata Carolan myös opiskelijatapahtumista, eikä hänen kanssaan koskaan tule tylsää hetkeä.

Luonteeltaan Carola on iloinen ja ystävällinen. Jos tarvitset jossain asiassa apua, niin Carola on aina valmis auttamaan. Jos ikinä satut tarvitsemaan jonkun kanssasi laulamaan karaokedueton baarissa, kannattaa nykäistä tätä tuutoria hihasta, sillä siihen saat varmasti Carolasta seuraa!

Nea Liikanen
20 | Laskentatoimi ja rahoitus

Carola  esittelee:

Nea on Kangasniemen lahja Kuopiolle ja Itä-Suomen yliopistolle. Neaa voisi kuvailla monilla adjektiiveilla, mutta parhaiten häntä kuvaavat ystävällinen, ahkera ja tunnollinen. Tunnollisesti Nea on käynyt kaikissa Preemion opiskelijabileissä sekä tapahtumissa, eivätkä yhdetkään ole menneet häneltä ohi.

Nea on myös aivan ihana ystävä ja mahtavaa seuraa. Neaan pätee hyvin sanonta: ”Hädässä ystävä tunnetaan”, koska Nea on hyvin huolehtiva. Nean kanssa tulee hyvin toimeen ja hänen kanssaan on mukavaa vitsailla kaikesta.

Porukassa Nea toimii monesti järjen äänenä sekä äitihahmona, mutta on kuitenkin mukana kaikenlaisissa hullutuksissa ja siksi Nea onkin loistava valinta tuutoriksi.

Iina Rajala
26 | Innovaatiojohtaminen

Enni esittelee:

Tällä Mänttän (tai vaihtoehtoisesti Tampereen) neidillä alkaa toinen maisterivuosi. Iinan bongaat todennäköisimmin crossfit- tai kuntosalilta, saunomasta, avannosta, kirppiksiä koluamasta tai muuten vaan jonkunlaisen kulttuurielämyksen parista.

Aktiivisen elämän vastapainoksi on puolestaan hyvä nauttia hyvistä juomista, jälkkäreistä sekä ruuasta, erityisesti pizzasta, minkä Iina mainitsee lempiruuakseen (best choice ever!). Kavereilta lahjaksi saatu heijastin ’Fries over guys’ heijasteleekin Iinan mukaan hänen elämänfilosofiaansa.

Muita tämän naisen mottoja ovat muun muassa ’Mieluummin överit kuin vajarit’ sekä ’No ragrets’, joita hän välillä noudattaa lähes turhankin tehokkaasti. Iinaa kannattaakin nykäistä hihasta, mikäli kaipaat neuvoja millään edellä mainituista elämän osa-alueista!

Enni Toiviainen
23 | Laskentatoimi ja rahoitus

Iina esittelee:

Tätä Suomen tempparipääkaupungin lahjaa Kuopiolle ei ole vaikea houkutella mukaan mihin tahansa kissanristiäisiin mihin päin Suomea vaan! Ennillä starttaa viides vuosi opintoja yli-opistolla, pääaineena laskentatoimi ja rahoitus.

Kepeästi pilkkuun asti bailaava Enni viihtyy hyvin myös salilla koulun penkin lisäksi. Enni on jo toista kertaa Preemion vuosijuhlavastaavana, joten tältä neidiltä onnistuu helposti suurempienkin tapahtumien järjestäminen.

Tämän tehonaisen pitää parhaiten käynnissä kofeiini, mutta Enni ei helposti myöskään kieltäydy lasillisesta punaviiniä (fuksit, tässä teille vinkki). Mikäli siis kaipaat esimerkiksi seuraa puntille, vujuille tai bailukaveria oikeastaan ihan mihin tahansa bileisiin, she’s your girl! Hyvä seura taattu aina yön viimeisille tunneille saakka.

EnglishScroll Up