fbpx

Checklist  – Mitä fuksin tulee huomioida ennen opintojen alkua?

Muista vastaanottaa opiskelupaikkasi, ilmoittaudu yliopistoon läsnäolevaksi, ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Uusien opiskelijoiden opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen tehdään samassa paikassa, eli opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa. Läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä suoritat myös ylioppilaskunnan (ISYY) jäsenmaksun, joka maksetaan lukuvuosittain, tai kausittain. Maksun suuruus määritellään jokaiselle lukuvuodelle erikseen. Jäsenmaksun suoritettuasi olet ilmoittautunut läsnäolevaksi kyseiselle lukuvuodelle tai -kaudelle ja olet oikeutettu ilmoittautumaan kursseille ja saamaan opiskelijoille tarkoitettuja etuja ja alennuksia.

Hanki opiskelijakortti

Opiskelupaikan vastaanotettuasi voit hankkia lukuisiin etuihin oikeuttavan opiskelijakorttisi lukuvuoden alettua 1.8. alkaen! Lataa digitaalinen opiskelijakortti Frank App puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi, ja opiskelijakortti kulkee kätevästi aina mukanasi. Jos haluat itsellesi muovisen opiskelijakortin, voit tilata sen osoitteesta www.frank.fi. Muovinen opiskelijakortti kannattaa tilata heti elokuun alussa, sillä luonnollisesti lukukauden aloitus on ruuhkaista aikaa. Opiskelijakortin saatuasi ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit noutaa ISYYn toimistolta Lukemalta lukuvuositarran, joka tulee uusia opiskelijakorttiin joka vuosi. 

Liity Preemion jäseneksi

Preemion jäseneksi voivat liittyä kaikki Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella kauppatieteiden kandi- tai maisterin tutkintoa suorittavat henkilöt. Jäsenmaksu (20 €) maksetaan liittymisen yhteydessä, ja se kattaa jäsenyyden aina vuodeksi eteenpäin. Preemion jäsenyys rikastuttaa opiskelijaelämääsi ja tekee siitä taatusti elämäsi parasta aikaa.

Lukuisat tapahtumat, yritysvierailut, akateemiset perinteet, edunvalvonta ja viininpunaiset haalarit takaavat sen, että preemiolaisena olet osa tiivistä ja iloista joukkoa. Jäseneksi liitytään Suomen Ekonomien kautta ja kaikki Preemion jäsenet liittyvätkin samalla myös Suomen Ekonomien opiskelijajäseniksi, ja saavat näin Suomen Ekonomien palvelut käyttöönsä.

Kun olet liittynyt jäseneksi, voit noutaa Preemio-tarran opiskelijakorttiisi Preemion toimistolta. Näin saat jäsenedut heti käyttöösi! Lue lisää Preemion jäseneduista ja Suomen Ekonomien jäseneduista. 

Tutustu Preemioon

Tutustu uuteen ainejärjestöösi näiden nettisivujen, sekä somekanavien kautta. Preemion tilit löydät @preemiory käyttäjätunnuksella ja muut sidosryhmien somekanavat voitkin tarkistaa Fuksin follauslistalta.

Lue myös viisi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehtemme Riskipreemion uusin fuksinumero, josta löytyy kaikki tarvittava info Kuopiolaisen opiskelijaelämän aloittamiseen.

Löydä itsellesi asunto Kuopiosta

Asunnon etsintä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin opiskelupaikan vahvistuttua. Tutustu esimerkiksi opiskelija-asuntoja vuokraavan Kuopaksen (Kuopion Opiskelija-asunnot Oy) tarjontaan. Opiskelija-asuntoihin on kuitenkin yleensä pitkät jonot, joten asunnon etsinnässä kannattaa olla itse aktiivinen.

Yksi hyvä vinkki on laittaa hakuvahdit esimerkiksi Vuokraoveen tai Oikotielle tai asunnon etsintäilmoitus Tori.fi:lle (https://www.tori.fi/) tai Kuopion kirpparille (https://www.kuopionkirppari.fi/). Muista tarkistaa vuokralle tarjottavia asuntoja myös Facebookista, kuten Vuokra-asunnot Kuopio -ryhmästä.

Saatuasi asunnon, muista tehdä muuttoilmoitus!

Tutustu YTHS:n palveluihin

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Kuopion toimipiste sijaitsee osoitteessa Niiralankatu 23 70600 Kuopio. Tutustu YTHS:n palveluihin ja kirjaudu käyttäjäksi osoitteessa yths.fi. Muista lisäksi maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu! Maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelalle sekä syys- että kevätlukukaudelta, sillä maksusta ei lähetetä erillistä laskua.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: valmistaudu viettämään mahtava fuksisyksy!
English