fbpx

Preemion hallitus- ja järjestönauhat

Preemio ry:llä on hallitus- ja järjestönauhat, joita käytetään akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Jokaisella Preemio ry:n nykyisellä ja entisellä jäsenellä on oikeus kantaa järjestönauhaa ja jokaisella Preemio ry:n nykyisellä ja entisellä hallituksen jäsenellä on oikeus kantaa hallitusnauhaa. Nauhoja voidaan kantaa vain yhtä kerrallaan. Nauhan käyttöoikeus säilyy yhdistyksestä eroamisen jälkeen.

Järjestönauha on 20 mm leveä nauha, joka on symmetrinen keskiviivan suhteen. Nauhan pohjaväri on viininpunainen ja siinä on kaksi kahden millimetrin levyistä keltaista raitaa, molemmat kahden millimetrin etäisyydellä nauhan reunasta.

Hallitusnauha on 30 mm leveä nauha, joka on symmetrinen keskiviivan suhteen. Nauhan pohjaväri on viininpunainen ja siinä on kaksi neljän millimetrin levyistä keltaista raitaa, molemmat neljän millimetrin etäisyydellä nauhan reunasta.

Järjestönauhaa kannettaessa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Miehet kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalla lantiolle. Nauhaa kannetaan juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja arkipuvussa liivin ja solmion päällä. Naiset kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa tai siten, että nauha kulkee vasemmalta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle. Nauha ei kuitenkaan saa koskettaa paljasta ihoa.

Näin loihdit hallitus- tai jäsennauhasta ruusukkeen

Huomaa ruusuketta taitellessasi, että Preemion nauha on vain toiselta puolelta kiiltävä. Kiiltävän puolen (ns. oikea puoli) tulee jäädä taitellessasi ruusukkeen näkyvälle puolelle. Ohjeen kuvissa on käytetty 20mm leveää järjestönauhaa.

1. Taita nauha kaksin kerroin 10cm pituudelta niin, että nauhan kiiltävä puoli jää ylöspäin.

2. Taita nauha kolmannen kerran siten, että nauhan pää jää ruusukkeen sisään.

3. Taita nauhaa kaksin kerroin siten, että silmukan alta näkyy molemmista reunoista 1,5 cm alimmaista nauhaa, eli päällimmäinen nauha on 7cm leveä.

4. Kiepauta nauhaa päällimmäisen ruusukkeen toisen silmukan alta ja taita se ruusukkeen keskelle.

5. Kiepauta nauhaa kaksi kertaa tiukasti ruusukkeen keskeltä. Tarkista, että nauhan kiiltävä puoli on edelleen päällimmäisenä. Tässä vaiheessa ruusukkeen ulkonäköä voi vielä viimeistellä ja varmistaa, että se on kauniin symmetrinen.

6. Päättele ruusukkeen taittelu nurjalle puolelle pienin pistoin, ja leikkaa mahdollinen ylimääräinen nauha pois, ettei se näy ruusukkeen alta.

Jihuu! Ruusukkeesi on valmis.

Ruusukkeen voi kiinnittää juhlapukuun hakaneuloilla tai ommella kevyesti miehustaan. Ruusuke on melko painava, joten se saattaa mennä helposti vinoon. Voit estää tämän varaamalla kiinnitykseen muutaman pienen hakaneulan.

Hallitusmerkki ja nauhat

Preemio ry:n hallitusmerkki on kullattu, halkaisijaltaan 30 mm, Preemion logon keskiössä olevan kuvion muotoinen merkki. Hallituksen merkkiä saavat käyttää kaikki yhdistyksen istuvassa tai aikaisemmissa hallituksissa toimineet henkilöt.

Istuvan hallituksen jäsenet kantavat hallitusmerkkiä juhlapuvun kanssa hallitusnauhassa siten, että miehillä merkki on kiinni nauhassa rinnan keskellä, naisilla kiinni keskellä ruusuketta. Aikaisempien hallitusten jäsenet kantavat hallitusmerkkiä vasemmassa rintapielessään, naiset ruusukkeen yläpuolella. Muissa tilaisuuksissa miehet sekä naiset kantavat hallitusmerkkiä vasemmassa rintapielessä.

Istuvan hallituksen nauha ja hallitusmerkki.
Aikaisempien hallitusten nauha ja hallitusmerkki.
English